Raod van 11

De raod van elf besteit zoeë-as de naam al duit vermoede oèt minimaal elf persoeëne, wao ónder de Vors, de Chef du Protocol en de sirremoniemeister.

Waat doon noow die verschillende ‘raodsleje’ zoeë-al. Te beginne beej de vors; hae is de veurzitter van de “Raod van Elf”. De vors wuurt door de jaorvergadering van de vereiniging veur ein periode van veer jaor gekaoze. Hae mak taeves deil oèt van ’t besteur van de vereiniging as aafgevaardigde van de raod van Elf. De vors is in ‘t vastelaovesseizoen: van d’n elfde van d’n elfde wies aswoensdaag de spraekbuùs van de vereiniging. Boète ‘t seizoen velt die ièr te beurt aan de veurzitter. 

De vors presenteert ouk de diverse evenemente van de vereiniging, dink heej beej aan de Leedjesmatinee, Gala-aovend, wao ‘t nieje trio wuurt oètgerope, aan de prónk- en hierezitting en aan de diverse resepsies.

De sirremoniemeister (de man met de bel) is verantwoordelik veur de ‘Wienmeriekes’ en net as de vors ein stök presentasie beej de ‘Wien’ evenemente. Beej de prónkzitting haolt de sirremoniemeister, same met zien Wienmeriekes, zoeëas gebroèkelik de artieste van achter oèt de zaal de buun op, ónder de klanke van ein bekind Wienleedje en met ‘t luuje van zien bel. Vaerder veurt hae op bevel van de vors de waal bekinde döbbele of dreej döbbele ‘Wienbol’ oèt. 

De Chef du Protocol is in ierste instansie verantwoordelik veur de prins en zien adjudante. Hae begeleidt ut trio vanaaf ‘t moment det zeej aan mekaar veurgesteld waere wies det zeej in november weer aaf mótte traeje. Hae zörg det ‘t trio good gekleid is, mak aafspraoke veur ‘t passe van de mutse en ‘t make van de foto’s.

Zoeëvaer de ‘belangrièkste’ funksies binne de raod van elf. Dink noow aevel neet det de res niks duit, in taegedeil, veur geneumde funksies zien binne de raod plaatsvervangers aangeweze, mót ‘t vervoer van de raod geregeld waere, is d’r ein sikkertaris en eine penningmeister nuuëdig zoeëdet idderein waal ein funksie haet.

De Raod van elf begeleidt same met de Wienmeriekes de Prins met zien Adjudante vanaaf ‘t moment det zeej oètkómme wies det zeej aaftraeje.

Vors Wienius

Eric
Martens

Vice Vors

Chris
Munten

1ste Sirremoniemeister

John Storm

Chef du protocol

Joep van Remortel

Chef du protocol

Marcel Betzel