Jeug-kemissie

Al waat de groeëte in ‘t groeët doon, duit de jeug in ’t klein. Daoveur zörg groeëtendeils de Jeugkemissie, uiteraard met behölp van vuuel andere kemissies.

In september begint de kemissie al met vergadere zoeëdet de veurbereidinge van de aktiviteite tiedig geregeld zien.

De Greunveldschoeël en de Wienleje waere benaderd um de jeug te porre um lid te waere van de Raod van Elf of um zich op te gaeve as kandidaat veur ein van de vuuele andere funksies, die jäörliks vakant zien, zoeëas Prins(es), adjudant, vors, sirremoniemeister of dansmarieke.

Dan kump ’t wiekend van de jeug!!

Meistal dónderdaags veur ’t wiekend kump ’t nieje Jeugtrio in beslaote gezelschap oèt. Det is ein hiel gebeure wao de nieje groeëte Wienprins op ein geheime lokasie ’t nieje Jeugtrio oetröp.

Vriedaags ’s aoves is dan de JoeksAovend. Dit is d’n oetroop aovend dae gehalde wuurt in Grand Kefee Maagdenberg en wao idderein welkóm is. Op dezen aovend kump ’t nieje Jeugtrio offisjeel oet.

Zaoterdaagmiddag is de Jeugmiddaag veur alle kinder met netuurlik de prissentasie van ’t nieje Jeugtrio en optraejes van inkele artieste. Ouk kump de groeëte Wienprins effe kieke. Veur de echte late beslissers zien d’r ouk nog kaarte te koup in Grand Kefee Maagdenberg.

Nao de Jeugmiddaag blief ’t ganse Jeuggezelschap gezamelik aete in de Maagdenberg. Daonao is aansloetend de resepsie. Idder jaor kómme dan weer hiel vuuel minse ’t nieje Jeugtrio fillisitere.
’t Is óndertösse ingebörgerd det nao de resepsie met mezièk remmiedemmie wuurt gemak wies in de late eurkes.

Ein waek later is ’t d’n daag van ‘t groeëte Trio, wao ’t Jeuggezelschap diek aan bod kump.
’s Morges gaon de dansmeriekes, de vors, de sirremoniemeister en netuurlik ’t Jeugtrio nao de H. Mis in de Femiliekerk. Heej nao geit ’t ganse jeuggezelschap op waeg nao Domani veur de groeëte resepsie van De Wien wao zeej traditioneel as ein van de ierste groepe de groeëte Prins fillisitere op eur resepsie.

Nao ein waek rös, zien d’r weer ein aantal resepsies, die weej netuurlik neet euverslaon. Daags daonao volg ’t champagne óntbijt beej de groeëte Wienprins en ’t aafloupe van diverse resepsies.
Same met de groeëte Wienprins op ein buun; Wat zien ze gruuëts !

En dan.. is ’t al vastelaovend. Te beginne met de Jocus kinderoptoch op zóndaag, wao weej netuurlik met meitrekke. Aansloetend gaon we dan ’t kwartet van de Moeraskwaakers fillisitere.

As aafsloèting van eine prachtige Vastelaovestied steit d’r veur de Jeug op zóndaag nog de “Muts van de Bluts” gepland. ’s Aoves nao de letste resepsie wuurt in Aetcafé De Alde Mert ’t Jeugtrio offisjeel veur ’t letst dit seizoen op ein ludieke wies de Muts aafgezatte.

En dan is ’t gedaon en gaon weej weer langzaam op waeg nao dae nieje start in september.


Geej kint ós bereike via  e-mail:  jeug@dewien.nl